top of page

De ondersteuning van edelstenen bij honden

Bijgewerkt op: 14 sep. 2022

Edelstenen inzetten bij honden: ik werk er al jaren mee en ik zou ze niet meer kunnen weg denken! 

Edelstenen kunnen het effect hebben om ons zelfhelend vermogen te ondersteunen. Elke steen heeft zijn eigen specialisme of werkingsgebied. Net als bij mensen kunnen edelstenen dus ook bij honden ingezet worden. Honden zijn veel gevoeliger voor de werking van edelstenen dan mensen, wat betekend dat zij er ook nóg meer baat bij kunnen hebben dan wij.


Edelstenen kunnen gebruikt worden om het lichaam de kracht en de energie te geven om zichzelf weer te kunnen herstellen. Je kunt het zien als een hele prettige ondersteuning. Door het dragen van een bepaalde steen (bijvoorbeeld aan de halsband) is de invloed vaak erg groot op bepaalde klachten of zelfs ziektes en deze kunnen daardoor aanzienlijk verminderen. De therapeutische werking van edelstenen berust op de energietrillingen van de stenen afkomstig uit de natuur. Let wel, het inzetten van edelstenen is geen vervanging van een behandeling van de dierenarts maar ik zie het enkel als een ondersteuning.

 Omdat de werking van de steen bij honden nog veel gevoeliger is dan bij ons kan het soms ook een beetje too-much zijn. Daarom is het echt belangrijk dat ze een keuze hebben om de steen op te zoeken maar ook om er even afstand van te nemen óf dat de eigenaar het goed kan inschatten of de hond de steen op dat moment wel echt nodig heeft.

 Ik kies ook liever zelf mijn stenen uit in plaats van dat ik ze via internet bestel zodat je ook echt de intentie achter deze steen kunt voelen en vooral kunt checken dat het een zuivere steen is. De keuze voor een edelsteen is per hond heel persoonlijk en werkt het beste als je deze gevoelsmatig kiest of beter zelfs: je hond laat kiezen.


A stone a day keeps the doctor away!64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page